Lichting 22/23

AllCommunicatieDesignVideoFotoWebdesignIllustratieMuziekproductiePodcastBestuurPresentatieTekst
Video

Robin Verbruggen

Presentatie

Elyse Kruit

Communicatie

Sophie Houppermans

Communicatie

Nina van Loosen

Illustratie

Vera Joosten

Podcast

Esmée Mooren

Meike van Wuijtswinkel
Fotografie

Meike van Wuijtswinkel

Vormgeving & Communicatie

Alba Canisius

Penningmeester 22/23 en Video

Tim Wiesner

Presentatie

Storm Wissink

Foto

Niels Roos

Voorzitter 23/24 & Foto

Isa Emmen

Video

Jara Majerus

Video

Jesse Miltenburg

Vormgeving

Evie Linskens

Vormgeving & Illustratie

Elsa van Dam

Penningmeester 23/24

Olivier Timmermans

Video

Robin Verbruggen

In 2021 kwam Robin als stagiair bij RCC en nu produceert hij zijn eigen video’s.

Foto door: Tim Wiesner

Presentatie

Elyse Kruit

Hoi! Mijn naam is Elyse, student Communicatiewetenschap en ik werk als presentator voor RCC! Pas sinds een tijdje ben ik erachter dat ik houd van creatief bezig zijn. Iets doen waar ik mezelf in kan uiten of mijn eigen ideeën in kwijt kan– en ineens kwam RCC voorbij. Zonder twijfel heb ik me meteen aangemeld voor de selecties en tot mijn blijdschap ben ik alle rondes doorgekomen. 

Binnen RCC wil ik mezelf verder ontwikkelen voor de camera en erachter komen wat mijn sterke en/of zwakke punten zijn. Het leuke aan presenteren vind ik dat ik lekker mezelf kan zijn en verschillende dingen mag doen waar ik energie van krijg, en dat het niet voelt als werken. Als ik later groot ben, word ik graag de nieuwe Chantal Janzen of actrice of misschien wel allebei. Misschien cliché, maar dat lijkt me geweldig. Spelen met de camera en het publiek, je eigen karakter stoppen in de programma’s. Net zoals Chantal – toch mijn grote voorbeeld – dat dus doet, die daar ook keer op keer voor bekroond wordt. Dat is toch wel het grootste compliment dat je kunt krijgen.

Klik op de link om naar Elyse’s portfolio te gaan

Foto door: Tim Wiesner

Elyse’s portfolio:‏‏‎

Communicatie

Sophie Houppermans

Communicatie

Nina van Loosen

Foto door: Tim Wiesner

Illustratie

Vera Joosten

Foto door: Tim Wiesner

Podcast

Esmée Mooren

Hey! Ik ben Esmée Mooren, 23 en masterstudent communicatiewetenschap. Ik ben podcasteditor en projectleider voor Prutswerk het museum. In april bouwen we samen met RCC en studenten van de RU, de HAN en het ROC een pop-up museum in de Lindenberg rondom het thema falen en fouten maken. De hele maand is het museum te bezoeken, maar we gaan ook activiteiten organiseren zoals een vertelavond! In mijn vrije tijd doe ik veel aan krachttraining en wandelen, terwijl ik vaak naar podcasts luister. Mijn allergrootste liefde is true crime, dus mijn favoriete podcasts zijn dan ook My Favorite Murder, De Volksjury en Een Soort God. Ik luister ook graag naar wat vrolijkere of mooie verhalen, zoals in Heavyweight, De Lesbische Liga en Echt Gebeurd!

Foto door Wouter Doeven

Esmées portfolio:

Fotografie

Meike van Wuijtswinkel

Meike's portfolio:

Vormgeving & Communicatie

Alba Canisius

Hi! Mijn naam is Alba Canisius en ik werk voor RCC als tekstschrijver en conceptontwikkelaar. Ik ben onderdeel geworden van RCC, omdat het een fantastisch initiatief is voor studenten die al meer willen doen in waar ze passie voor hebben én je er werkervaring mee opbouwt. Mijn doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen in hoe je met opdrachtgevers communiceert, nog beter samenwerkt en passende content kan verzorgen. Na mijn studie wil ik graag bij een communicatie- of reclamebureau gaan werken als art director, copywriter of conceptontwikkelaar. Zolang ik maar mijn creativiteit kwijt kan.

Klik op de link om naar Alba’s portfolio te gaan.

Foto door: Niels Roos

Alba's portfolio:

Penningmeester 22/23 en Video

Tim Wiesner

Hoi! Ik ben Tim Wiesner. Sinds januari 2021 ben ik videograaf bij het RCC. Ik was vanaf het begin heel enthousiast over het idee van RCC, omdat het me naast mijn studie in Artificial Intelligence ook de mogelijkheid biedt me creatief te ontwikkelen. Ik wil deze kans ook aan zoveel mogelijk andere studenten aan de RU bieden, daarom zit ik dit jaar ook als Penningmeester in het bestuur.


In de afgelopen twee jaar kon ik niet alleen mijn vaardigheden in videografie verbeteren, maar heb ik ook veel connecties gemaakt binnen de universiteit. Terugkijkend op alle projecten waaraan ik heb gewerkt, ben ik echt trots op de vooruitgang die ik heb gemaakt in zowel het technische vak als in het overbrengen van de boodschap van een klant in een aantrekkelijk formaat.


In mijn rol als bestuurslid is het dit jaar vooral mijn doel het (nog jonge) RCC groter en bekender te maken – zowel onder studenten, als ook onder opdrachtgevers. Ik vind dat de hele universiteit heel erg kan profiteren van creatief werkzame studenten, en dat deze studenten de kans moeten krijgen hun vaardigheden op dit gebied verder te kunnen ontwikkelen.

Klik op de link om naar Tims portfolio te gaan.

Foto door: Wouter Doeven

Tim's portfolio:

Presentatie

Storm Wissink

Ik ben Storm, student Communicatiewetenschap en studenttalent presentator bij RCC. Als enthousiasteling ben ik in eerste instantie bij RCC gekomen om ervaring op te doen, met het doel ‘later’ de mediawereld in te duiken. Nog steeds is ervaring opdoen in mijn ogen erg belangrijk binnen RCC, maar ook probeer ik mezelf te ontwikkelen als unieke presentator en mediamaker in het algemeen. Waarom dan presenteren? De vlotte babbel zit in de familie denk ik, maar daarnaast wil ik graag mensen entertainen en informeren, iets doen wat toegevoegde waarde heeft en laat een microfoon nou erg vertrouwd in de hand liggen.

Toen ik nog ‘klein’ was wilde ik van alles worden, het liefst 10 dingen tegelijk. Nu wil ik vooral mezelf blijven, maar mezelf wel ontwikkelen tot een jonge professional. Echt idolen heb ik niet, maar ik wil graag leren van mijn omgeving als een echte teamplayer. Voor nu is het nog hard werken, op de voor- en achtergrond, maar ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen!

Klik op de link om naar Storms portfolio te gaan.

Foto door: Sam Theunissen

Storms portfolio:

Foto

Niels Roos

Hoi! Mijn naam is Niels Roos. Ik studeer Biologie en ben daarnaast bij RCC bezig met fotografie. Het leuke aan RCC is de kans om andere creatieve mensen te ontmoeten en met ze samen te werken. Ook wil ik graag ervaring opdoen met het werken met opdrachten. Ik wil uitgedaagd worden en uit mijn comfortzone werken om te ontwikkelen in nieuwe gebieden. Het leuke aan fotografie vind ik dat het de mogelijkheid biedt om de schoonheid van het normale leven vast te leggen. Kleine details, kleurcombinaties of interessante schaduwen. Ik hou van esthetiek en ik streef naar een sterke compositie. Het kleurgebruik van Saul Leiter en de weloverwogen composities met interessante onderwerpen van Joel Sternfeld zijn mijn grote inspiratiebronnen. Het lijkt me leuk om later ook les te geven in fotografie en mensen enthousiast te maken en ze te inspireren. Verder zou ik erg graag werk in opdracht van bijvoorbeeld Vogue willen doen.

Klik op de link om naar Niels’ portfolio te gaan.

Foto door: Sam Theunissen

Niels' portfolio:

Voorzitter 23/24 & Foto

Isa Emmen

Hoi! Mijn naam is Isa Emmen (@isamaaktportretten), masterstudent Filosofie en een van de fotografen van RCC. Fotografie is al jaren een van mijn hobby’s, met name portretfotografie en analoge fotografie. Ieder mens is mooi op zijn of haar eigen manier en ik vind het leuk om deze uniekheid vast te leggen en daarna te kunnen laten zien aan mensen, helemaal als mensen aanvankelijk een beetje cameraschuw zijn. Helaas kom ik door mijn studie niet altijd meer toe aan fotograferen. Werken bij RCC is een mooie manier om bezig te blijven en vooral ook om mezelf uit te dagen. Omdat mijn eigen werk voornamelijk uit portretten bestaat, probeer ik me bij RCC meer te focussen op andere soorten fotografie, zoals evenementfotografie. Deze uitdaging is onder andere wat het werk waardevol maakt. Daarnaast heb ik via RCC hele gezellige mensen leren kennen, die ik met regelmaat zie bij workshops, activiteiten of borrels die ook georganiseerd worden!

Klik op de link om naar Isa’s portfolio te gaan.

Foto door Wouter Doeven

Isa's portfolio:

Video

Jara Majerus

Hi! My name is Jara Majerus, I am 24 years old and I follow the programme Philosophy, Politics & Society at Radboud University. For RCC, I work as a videographer. I joined the Creative Collective because I want to gain more experience and develop my videography skills further. RCC offers the perfect opportunity and surroundings for that. By enabling students to get out there and put their passions into practice, RCC supports the creative development and creates future chances for the students. Thus, I am thrilled to be expanding my knowledge while realizing interesting projects and jobs, and I am thrilled to be part of RCC.

Foto door Wouter Doeven

Jara's portfolio:

Video

Jesse Miltenburg

I am Jesse, a third-year sociology student at Radboud University. I have a passion for film and hope to take on a variety of challenges and learn a lot at RCC. I’m looking forward to it!

Foto door: Isa Emmen

Vormgeving

Evie Linskens

Hi! My name is Evie, and currently I am enrolled in the pre-master’s program in Communication Science at Radboud University. A while ago, I graduated from the Trend Research and Concept Creation in Lifestyle program in Tilburg. Due to my significant interest in graphic design that developed during my study period, I decided to enhance my knowledge and skills in this field by taking the Graphic Design minor. I still enjoy working on design assignments, including those for the volleyball club of which I am a member and the village quiz in my hometown.

Foto door: Isa Emmen

Vormgeving & Illustratie

Elsa van Dam

Hi, I’m Elsa van Dam, 23 years old, and I’m pursuing a master’s degree in Anthropology and Development Studies at Radboud University. At RCC, I work on assignments in illustration and graphic design. Given that being creative has been the common thread in my life, and with a background in Industrial Design, I’m excited to now use my creative skills for cool projects at RCC. Looking forward to it!

Foto door: Isa Emmen

Penningmeester 23/24

Olivier Timmermans

Hey Hey! I’m Olivier Timmermans. I am twenty-two years old and a 4th-year Artificial Intelligence student and 1st year cultural anthropology student. I have always enjoyed being creative with several different projects including Drawing, Music, and recently started photography. I’m looking forward to being the treasurer of RCC next year and hopefully seeing RCC grow.

Foto door: Tim Wiesner

Alumni

AllDesignFotoIllustratieMuziekproductiePresentatieCommunicatieTekstVertalenVideoWebdesignWorkshops
Design

Lisan Pot

Video

Jerom Hartmann

Design & Animatie

Christijn Winkelmolen

Design

Tatyana Dimitrova

Conceptontwikkeling & Social Media

Sanne Zwart

Penningmeester 2020-2022

Rick van Nuland

Tekst

Edo Kamers

Video

Quincy van den Berg

Webdesign

Michael de Borst

Communicatie & Tekst

Sanne Nooitgedagt

Fotografie en Voorzitter 2020-2022

Sophie Theunissen

Secretaris

Bo Polman

Workshops, Vertalen & Tekst

Thijs Kersten

Vertrouwenspersoon

Jodi Bel

Voorzitter 22/23

Siena Vergeer

Commissaris 22/23, Foto en Video

Wouter Doeven

Foto

Bente Brekveld

Wedesign

Pepijn Manen

Vormgeving

Meike Zandjans

Tekst

Rosalie Blom

Merel van Bommel
Vormgeving

Merel van Bommel

Julia Meilink
Communicatie

Julia Meilink

Muziekproductie

Huub Berendsen

Vormgeving en Illustratie

Daan van den Nieuwenhof

Illustratie

Tabitha Hol

Illustratie

Lina van Otterdijk

Social Media

Laura Tarsa

Illustratie

Inge Spoelstra

Secretaris 22/23, Illustratie en Vormgeving

Floor Baas

Foto

Sam Theunissen

Design

Lisan Pot

Hoi! Ik ben Lisan Pot en masterstudent Commerciële Communicatie. Daarnaast ben ik actief als grafisch vormgever bij RCC. Door mijn vorige studie ben ik in het creatieve vak gerold. Later wil ik dan ook graag een creatieve baan waarbij ik uitdagende en creatieve opdrachten mag uitvoeren. RCC is de plek om alvast van de sfeer te mogen proeven en een portfolio op te bouwen. Ook is het leuk om in contact te komen met andere creatieve mensen en van elkaars werk te leren. Ik vind het super tof om opdrachtgevers te helpen hun ideeën waar te maken en hun werk vorm te geven in een mooi design. Ik hoop nog veel uitdagende en creatieve opdrachten te krijgen waar ik nog veel van kan leren. Naast grafische vormgeving ben ik ook graag bezig met fotografie.

Lisan was studenttalent in de lichting ’20/’21.

Klik op de link om naar Lisans portfolio te gaan.

Foto door: Sam Theunissen

Lisans portfolio:

Video

Jerom Hartmann

Hallo! Mijn naam is Jerom Hartmann en ik studeer Communicatiewetenschap, waar mijn grootste interesse ligt bij creatieve marketing. Al zo lang ik mij kan herinneren heb ik een fascinatie voor film en dit heb ik van een leuke hobby naar een steeds serieuzere en professionele vaardigheid ontwikkeld. Ik ben ook een groot filmliefhebber en haal voor het maken van mijn video’s vaak inspiratie uit verschillende films. Ik vind RCC een mooi initiatief voor studenten met creatieve ambities en ik wil dan ook graag mijn vaardigheden inzetten voor dit collectief, om professionele bedrijfsfilms en promotievideo’s te maken. Filmopname, geluidsopname, montage en het maken van achtergrondmuziek verzorg ik allemaal.

Jerom was studenttalent in de lichting ’20-’21.

Klik op de link om naar Jeroms portfolio te gaan.

Foto door: Sam Theunissen

Jeroms portfolio:

Design & Animatie

Christijn Winkelmolen

Hey! Ik ben Christijn Winkelmolen. Ik studeer Biomedical Sciences en ik hou mij vooral bezig met graphic design. Ik heb ervaring met logo’s, posters, merchandise, flyers, promotieschermen en animaties maken. Ik hou ook erg van muziek maken en heb daarom vorig jaar soundlabnijmegen (studentenvereniging voor DJs en producers) opgericht waarvan ik de huisstijl heb ontworpen en veel promotiemateriaal voor heb gemaakt. Op deze manier creatief bezig zijn vind ik erg leuk en dat ik er dan ook nog bij Radboud Creative Collective mijn werk van kan maken is top!

Christijn was studenttalent in de lichting ’20-’21.

Klik op de link om naar Christijns portfolio te gaan.

Foto door: Sam Theunissen

Design

Tatyana Dimitrova

Mijn naam is Tatyana en ik zit in mijn derde jaar van de studie Kunst en Cultuur aan de Radboud Universiteit. Ik maak als grafisch ontwerper deel uit van RCC. Waarom RCC? Op het moment dat ik ze me zag volgen op Instagram, dacht ik dat ik moest solliciteren. Ik aarzelde echter, omdat ik een autodidactisch grafisch ontwerper ben en ik niet zeker was van mijn vaardigheden. Een vriendin die me kennis liet maken met grafisch ontwerp, was mijn grotere aanmoediging, dus ik volgde haar advies op en solliciteerde. En hier ben ik! Onderdeel van het mooie team van RCC! Mijn belangrijkste persoonlijke doel als onderdeel van dit geweldige collectief is om te leren. Ik wil mijn portfolio uitbreiden, mogelijk nieuwe vaardigheden en kennis opdoen van grafisch ontwerp. Toen ik tweeënhalf jaar geleden voor het eerst begon met het ontwerpen van het tijdschrift van studievereniging KNUS, realiseerde ik me dat het plezier dat ik haal uit het ontwerpen iets is dat ik zo lang mogelijk in mijn leven wil blijven ervaren. En wat mijn grootste inspiratie is vraag je je misschien af? Vrouwen.

Tatyana was studenttalent in de lichting ’20-’21.

Klik op de link om naar Tatyana’s portfolio te gaan

Tatyana’s portfolio:

Conceptontwikkeling & Social Media

Sanne Zwart

Hi! Ik ben Sanne, masterstudent Communicatiewetenschap en werkzaam binnen RCC voor communicatie en concepting. Mijn ‘talent’ is daarnaast ook social media, waar ik een lichte verslaving aan heb en het liefste zit ik non-stop op Instagram te scrollen. RCC sprak mij aan vanwege de flexibiliteit en het idee om jouw talent verder te ontwikkelen binnen verschillende professionele opdrachten. Zodra het mijn tijd is om van de Radboud Universiteit afscheid te nemen, hoop ik mij verder te kunnen ontwikkelen en een carrière na te streven als schrijver/vertaler en docent. In de tussentijd blijf ik lekker druk met communicatieklussen binnen via RCC.

Sanne was studenttalent in de lichting ’20-’21.

Klik op de link om naar Sannes portfolio te gaan.

Sannes portfolio:

Penningmeester 2020-2022

Rick van Nuland

Ik ben Rick van Nuland en ik ben de penningmeester van het collectief. Zelf volg ik de studie bedrijfskunde en ben dus niet echt een creatief talent, máár iedereen doet waar die goed in is. Voor mij zijn dat financiële en andere officiële zaken regelen. Hoewel dat al aardig lukt valt er nog veel te leren, en dat is ook mijn uiteindelijke doel!

Maar waarom bij RCC willen leren, kan je jezelf afvragen? RCC is voor mij dé perfecte plek om jezelf te ontwikkelen, doordat je de kans krijgt om met de praktijk bezig te zijn met persoonlijke begeleiding

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje!

Foto door: Isa Emmen

:

Tekst

Edo Kamers

Mijn naam is Edo Kamers. Ik ben 21 jaar oud en studeer sinds 2018 Recht & Management aan de Radboud Universiteit. Ik ben actief bij RCC als schrijver. Ik heb altijd een passie gehad voor taal. Mijn teksten zijn meestal formeel van aard, maar ik kan ook mijn vaagste gedachten goed op het papier kwijt. Ik heb me aangemeld voor RCC omdat ik mijn talenten wil blijven ontwikkelen en het enthousiasme van de organisatie erg aanstekelijk is. Mijn ontwikkelingsdoel binnen RCC is om te leren hoe ik door middel van taal nog meer tot de mensen door kan dringen. Of ik hier mijn werk van kan maken weet ik niet, maar ik droom ervan om een adviesbureau op te zetten dat zich toespitst op communicatie, presentatie en speeches. Tot het zover is, schrijven we rustig door…

Klik op de link om naar Edo’s portfolio te gaan.

Foto door: Sam Theunissen

Edo's portfolio:

Video

Quincy van den Berg

Hoi! Mijn naam is Quincy van den Berg. Ik doe de pre-master Communicatiewetenschap en werk bij RCC als videograaf. RCC is een unieke kans om samen met andere leeftijdsgenoten met verschillende talenten creatief bezig te zijn, te ontwikkelen en te leren. Samen met RCC kan ik mijn netwerk en ervaringen binnen video uitbreiden. Het belangrijkste wat ik als studenttalent uit RCC wil halen is om mijn video naar een volgend level te brengen en kwalitatief betere content te maken. Het gave aan RCC is dat mijn video gecombineerd kan worden met andere talenten, zoals contentontwikkelaars, grafisch designers en presentatie, waardoor het verder gaat dan alleen een simpele video.

Het toffe aan film vind ik, dat je verhalen kan vertellen vanuit verschillende perspectieven. Door gebruik te maken van geluid, bewegend beeld en effecten in de nabewerking kan je een compleet verhaal vertellen en mensen mee nemen in jouw wereld. Mijn grote voorbeeld is dan ook Kane Vato.

Klik op de link om naar Quincy’s portfolio te gaan.

Quincy's portfolio:

Webdesign

Michael de Borst

Mijn naam is Michael de Borst. Ik ben een tweedejaars student Rechtsgeleerdheid en ondernemer met mijn consultancybedrijf PRJCT.design. Hiernaast ben ik actief bij RCC als webdesigner en allround digitale creatieveling. Ik had me aangemeld bij RCC, omdat het me een super manier leek om in contact te komen met andere studenten en opdrachtgevers om zo mijn netwerk verder uit te breiden. RCC biedt ook geweldige mogelijkheden om jezelf professioneel te ontwikkelen. Zo hoop ik, door met nog meer opdrachten aan de slag te gaan, nog beter te worden in wat ik doe en zo steeds verder kan doorgroeien.

Klik op de link om naar Michaels portfolio te gaan

Michaels portfolio:

Communicatie & Tekst

Sanne Nooitgedagt

Hoi! Ik ben Sanne Nooitgedagt. Ik ben enorm geïnteresseerd in hoe merken hun verhaal op een creatieve manier kunnen communiceren naar de buitenwereld. Hier heb ik tijdens mijn bachelor Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute veel over geleerd, vooral op praktisch niveau, maar ik miste altijd een stukje diepgang. Vandaar dat ik nu nog een master Communicatiewetenschap volg, zodat ik mijn creatieve kant kan ondersteunen met mijn intellectuele kant. Dat is ook precies waarom ik me heb aangemeld voor RCC; op deze manier kan ik tijdens mijn master nog steeds hands-on bezig zijn om verschillende mensen, organisaties en merken te helpen met het vertellen van verhalen, zowel op conceptueel gebied als in geschreven teksten. Een perfecte voorbereiding voor mijn uiteindelijke droombaan als communicatie/PR consultant bij een creative agency!

Klik op de link om naar Sannes portfolio te gaan.

Foto door: Sophie Theunissen

Sanne's portfolio:

Fotografie en Voorzitter 2020-2022

Sophie Theunissen

Hoi! Ik ben Sophie, tweedejaars Communicatiewetenschap na een tussenstop op de HKU en vele anderen, en ben de voorzitter van deze club. Mijn brein zit vol ideeën, altijd. Stomme, rare, grappige, idiote en hele leuke. RCC was er eentje van— and look at it now! Ik wilde zó graag dat er een plek kwam waar creatieve studenttalenten aan de slag kunnen in hun favoriete niet-wetenschappelijke vakgebied om nieuwe grenzen te verkennen, serieus genomen te worden, te leren van pro’s, elkaar en bovenal veel lol te hebben, dat ik vier fantastige lui heb verzameld om dat waar te kunnen maken. Zelf modder ik graag ook wat aan in de artsy hoek. Zo fotografeer ik alles wat los en vast zit, schrijf ik korte stukjes over toevallige ontmoetingen en communiceer/bedenk/produceer er op los. Voor gratis en voor geld. Best of both worlds! Enne, als je me vraagt wat ik later wil worden, dan is het antwoord natuurlijk ‘nog lang en gelukkig’!

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje!

Foto door: Isa Emmen

Email:

Secretaris

Bo Polman

Hi! Mijn naam is Bo, masterstudente Communicatiewetenschap. Het liefst ben ik creatief bezig & schrijf ik, daarom ben ik ook heel blij met mijn mooie baantjes als tekschrijver en als student medewerker Online Communicatie bij het RadboudCSW. Zo’n baantje waarin je je passie kwijt kunt gun ik iedereen en juist daarom vind ik RCC zo’n ontzettend mooi initiatief. Een plek waar je aan je netwerk kunt bouwen en nóg beter kan worden in wat je doet. Als secretaris van RCC ben ik verantwoordelijk voor de communicatie naar studenten en beheer ik de mail. Ook pak ik alle opdrachten voor tekst, social media, conceptontwikkeling en presentatie op! De talenten hebben al een hoop mooie dingen gemaakt en dat vind ik geweldig om te zien. Op naar nog meer mooie projecten!

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje!

Foto door: Isa Emmen

Email:

Workshops, Vertalen & Tekst

Thijs Kersten

Ik ben Thijs Kersten en ik zorg voor de projecten van RCC. Ik studeer Grieks en Latijnse Taal en Cultuur en ben schrijver. Met die ervaring probeer ik creatieve talenten te helpen ontwikkelen en in contact te brengen met de goede mensen. Dit is vaak nog lastig voor me, maar ik leer nu al veel!

Ik vind RCC een geweldige omgeving om duidelijk te krijgen wat mijn talenten zijn, wat ik wil bereiken in de creatieve sector, en hoe ik mezelf wil presenteren.

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje!

Foto door: Isa Emmen

Email:

Vertrouwenspersoon

Jodi Bel

Ha! Ik ben Jodi, alumna van de Radboud Universiteit. Als afgestudeerd communicatiewetenschapper ben ik inmiddels aan het werk als tekstschrijver. Want dat is wat ik het liefste doe: schrijven en content creëren! Later als ik groot ben hoop ik mensen te inspireren met verhelderende artikelen rondom wetenschapscommunicatie Het blijft tof om nieuwe dingen te leren, je horizon te verbreden en de wereld een stukje mooier te maken. Te gek dus dat Radboud Creative Collective studenten de kans biedt om dat ook te doen! Ik ben het laatste bestuurslid dat zich aansloot bij het collectief (na het al maanden in de gaten te hebben gehouden ) en ben er als vertrouwenspersoon om studenten te helpen met alles wat ze tegenkomen tijdens hun projecten voor RCC. Daarnaast verzamel ik alle opdrachten rondom vormgeving en illustratie. Studenten maken de mooiste designs en dat hele proces van dichtbij mee mogen maken is geweldig!

Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje!

Foto door: Isa Emmen

Email:

Voorzitter 22/23

Siena Vergeer

Hi! Mijn naam is Siena Vergeer. Ik ben tweeëntwintig jaar en 4dejaars Artificial Intelligence student. Ik heb het altijd leuk gevonden om creatief bezig te zijn en dingen te organiseren. Deze twee dingen kan ik combineren bij Radboud Creative Collective, waar ik dit jaar de voorzitter van mag zijn. Radboud Creative Collective is echt een geweldig initiatief waardoor studenten naast hun studie zich professioneel en creatief kunnen ontwikkelen. Zelf neem ik geen opdrachten aan, maar houd ik mij als voorzitter vooral bezig met het coördineren en ga ik over de opdrachten van de poule tekst, communicatie en webdesign. Ik kijk ernaar uit dit jaar Radboud Creative Collective nog meer te zien groeien qua talenten, opdrachten en naamsbekendheid.

Foto door: Wouter Doeven

Commissaris 22/23, Foto en Video

Wouter Doeven

Hoi! Ik ben Wouter, student Communicatiewetenschap en commissaris van RCC. Al vanaf jongs af aan liep ik met een camera rond, en inmiddels is fotografie en filmmaken mijn voornaamste inkomensbron. Ik vind vooral vrije portretten en foto’s en films van concerten/festivals (live muziek) maken echt heel leuk. Via RCC heb ik al veel gevarieerde opdrachten gedaan, wat erg interessant is. Het is de perfecte plek om te blijven doorontwikkelen, en bezig te zijn met dat waar ik erg van hou!

Ik ben in het bestuur van RCC gegaan omdat ik de functie van de vereniging erg belangrijk vind. Studenten horen zich zo breed mogelijk te kunnen ontwikkelen als ze willen, en daar is vaak ruimte voor. Maar aan creatieve ontwikkeling wordt bij veel (universitaire) opleidingen te weinig aandacht besteed, en RCC vult dat gat perfect op. Als Commissaris ben ik verantwoordelijk voor de workshops, en zorg ik dat de talenten van foto, video en audio aan de opdrachtgevers worden gekoppeld.

Foto door: Tim Wiesner

Wouter's Portfolio:

Foto

Bente Brekveld

Hey! 

I’m Bente, a first-year philosophy student at Radboud University. I enjoy hiking, bird watching, drawing, writing and – of course – photography! 

I’m always eager to learn more and RCC is a good way to develop myself further in different creative fields! 

My special qualities are my curiosity, solution orientation and my multidisciplinary interests. 

You can check out my uncommisioned work via my Instagram: @bentebrekveld

Foto door: Wouter Doeven

Bente's portfolio:

Wedesign

Pepijn Manen

Hi! My name’s Pepijn van Manen (@backslashpep_) and I’m a web designer at RCC. I’m currently studying Artificial Intelligence, but I’ve always found many ways to procrastinate on my studies and keep myself busy: for example, in the past I’ve made many designs for my study association, hosted band nights and festivals with Cultuur op de Campus, and organised a national conference on IT. I love working with computers but I also love looking and learning beyond that – that’s why I like Artificial Intelligence, where I can combine programming with policy and psychology; but it’s also why I’m into web design. At RCC I can combine my technical skills with my creative side: couple that with a touch of social finesse to find out what people actually want their website to look like, and I can create some really cool looking stuff for our partners at RCC!

Foto door: Wouter Doeven

Pepijn's portfolio:

Vormgeving

Meike Zandjans

Foto door: Wouter Doeven

Meike's portfolio:

Tekst

Rosalie Blom

Foto door: Tim Wiesner

Vormgeving

Merel van Bommel

Communicatie

Julia Meilink

Random tekst

Julia's portfolio:

Muziekproductie

Huub Berendsen

Hallo! Ik ben Huub Berendsen, 21 jaar en ik studeer Communicatiewetenschap. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met het schrijven en produceren van mijn eigen muziek. RCC geeft mij de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan door nu ook voor andere mensen muziek te gaan produceren! Dit zorgt ervoor dat ik op een hele andere manier naar het muziekproductieproces moet gaan kijken. Wat ik zo mooi vind aan het produceren van muziek is dat de combinatie van verschillende geluiden ervoor zorgt dat je van helemaal niets naar een aangenaam geluid gaat waar je lichaam (hopelijk) blij van wordt. Een artiest die hier een master in is, is Kevin Parker, het brein achter Tame Impala. De manier waarop hij alle vier de Tame Impala albums in zijn eentje heeft geproduceerd is fenomenaal. Om ook maar een klein beetje in de buurt te komen van dat niveau van producen zou geweldig zijn. Door bij RCC te werken en veel ervaring op te doen kan ik een stapje in de juiste richting zetten.

Klik op de link om naar Huubs portfolio te gaan.

Foto door: Sophie Theunissen

Huubs portfolio:

Vormgeving en Illustratie

Daan van den Nieuwenhof

Hi, mijn naam is Daan, geneeskundestudent, grafisch ontwerper en digitaal illustrator. Al jaren zijn deze twee een grote hobby van mij en het is dan ook een droom geweest om hiermee ook echt voor opdrachtgevers te werken en wat bij te verdienen. RCC maakt het voor mij mogelijk om in contact te komen met opdrachtgevers, zodat ik tijdens mijn studie ook wat bij verdien met mijn hobby. Daarnaast brengt RCC mij in contact met meer studenten zoals ik, zodat we samen onze ervaringen kunnen delen. De komende tijd ga ik me richten op het uitbreiden van mijn portfolio en op meer leren over het gebruik van animatie in grafisch ontwerp. Mijn grote voorbeeld? Salvador Dali. Zijn absurde manier van denken en de geweldige werken die daaruit voort kwamen, inspireren mij altijd om out of the box te blijven denken.

Klik op de link om naar Daans portfolio te gaan.

Foto door: Tim Wiesner

Daans portfolio:

Illustratie

Tabitha Hol

Hi, mijn naam is Tabitha, ik studeer kunstgeschiedenis en werk als illustrator voor RCC. Het leuke van werken bij RCC is dat je samenwerkt met peers voor verschillende partijen binnen/verbonden aan de universiteit. Je wordt goed begeleid terwijl je dicht-bij-huis-ervaring opdoet voor iets dat je heel leuk vindt om te doen! Ik streef ernaar om veel verschillende stijlen uit te proberen, zodat klanten een illustratie krijgen die echt bij hen past. Mijn droom is dat mijn illustraties in de toekomst in een tijdschrift of iets dergelijks zullen worden gebruikt!

Klik op de link om naar Tabitha’s portfolio te gaan.

Tabitha's portfolio:

Illustratie

Lina van Otterdijk

Hallo! Mijn naam is Lina van Otterdijk, 23 jaar oud en studente van de Research Master Cognitive Neuroscience, met als specialisatie Language and Communication. Mijn creatieve kant kan ik vooral kwijt bij het RCC met het maken van illustraties. Het fijne aan dit collectief is dat ik me echt kan focussen op illustreren en niet al te veel tijd kwijt ben met praktische zaken. Dit is ook meteen een leerdoel; om mezelf te ontwikkelen tot zelfstandige illustrator, zodat ik later ook zelf opdrachten kan blijven aannemen. Met een illustratie kan je namelijk bij bijna iedereen wel een lach op diens gezicht toveren, en mooier dan dat wordt het niet. Verder kan een illustratie veel verschillende vormen aannemen en zie ik het als een uitdaging om veel uit te blijven proberen. Ik ben momenteel fan van het boek van Charlie Mackesy, “de jongen, de mol, de vos en het paard”. Zo’n mooie illustraties! Later als ik groot ben… word ik ook graag illustrator voor (kinder)boeken. Als het aan mijn studie ligt, zie ik eerder een toekomst voor me als baanbrekend wetenschapper, maar wie weet komen meerdere dromen uit…

Klik op de link om naar Lina’s portfolio te gaan.

Foto door: Sam Theunissen

Lina's portfolio:

Social Media

Laura Tarsa

Ik ben een bachelorstudent International Business Communication en kom oorspronkelijk uit Finland. Mijn interesses zijn sociale media, beeldende kunst en talen. Ik ben bij RCC gekomen om mijn vaardigheden in te zetten en om ervaring op te doen in communicatie en sociale media. Binnen RCC hoop ik mijn vaardigheden te ontwikkelen en nog comfortabeler te worden op het gebied van communicatie en andere creatieve vaardigheden, zoals schrijven en fotografie.

Sociale media bereiken en beïnvloeden ons allemaal op de een of andere manier, wat het een interessant werkterrein maakt. De mogelijkheden om te creëren en te communiceren op verschillende sociale platforms zijn eindeloos en zeker iets waar ik inspiratie uit haal. In de toekomst zou ik graag werken in een internationale en interculturele setting met veel getalenteerde en inspirerende mensen, net als nu bij RCC.

Klik op de link om naar Laura’s portfolio te gaan.

Foto door: Sam Theunissen

Laura's portfolio:

Illustratie

Inge Spoelstra

Hoi, mijn naam is Inge Spoelstra, ik woon in Nijmegen en studeer Religiewetenschappen. Voor RCC werk ik binnen de discipline illustratie, omdat ik daarmee graag meer binnen de universiteit wil doen. Ik werk graag met uitgeknipt beschilderd papier, linosnede en borduurgaren, waarbij ik me laat inspireren door science-fiction, maatschappelijke thema’s en het leven van de Sims. In mijn werk passeren eigenaardige figuren, macabere taferelen, vreemde apparaten en robots de revue.

Klik op de link om naar Inge’s portfolio te gaan.

Foto door: Sam Theunissen

Inge's portfolio:

Secretaris 22/23, Illustratie en Vormgeving

Floor Baas

Ik ben Floor Baas, masterstudente Biomedische Wetenschappen. Ik ben al een tijd werkzaam als grafisch onterwerper bij RCC, waar ik veel plezier haal uit het maken van mooie beelden die andermans verhalen kracht kunnen geven. In mijn tijd bij RCC heb ik veel ervaring op kunnen doen, zowel op het gebied van vormgeving als op het gebied van werken in een creatief veld. Ik gun mijn medestudenten ook deze kans op ontwikkeling en ben daarom dit jaar ook onderdeel van het bestuur. Zo kan ik die ontwikkeling ondersteunen. Ik kijk ernaar uit om veel moois te blijven maken en daarnaast ook het moois van anderen te mogen zien!

Klik op de link om naar Floors portfolio te gaan.

Foto door Wouter Doeven

Floors portfolio:

Foto

Sam Theunissen

Hoi! Ik ben Sam Theunissen, een van de fotografen van het RCC. Op het moment ben ik bezig met de research master Linguistics & Communication Sciences, met een specialisatie in beschrijvende en vergelijkende taalwetenschap. Hoewel ik mijn studie heel interessant vind, geeft het me niet de mogelijkheid om creatief en praktisch bezig te zijn. Daarom ben ik zo blij dat ik nu voor RCC aan de slag kan met mijn hobby! In fotografie vind ik het mooi dat iets ontastbaars om te zetten is in een beeld. Door te spelen met kleur, licht, setting, en je onderwerp, kan je een bepaald concept of gevoel opeens vertalen naar iets dat mooi is om naar te kijken. Het lijkt me leuk om hier later iets mee te doen, bijvoorbeeld in de vorm van documentairefotografie. Tot het zo ver is, kan werken bij het RCC me helpen om een eigen stijl te ontwikkelen – ik vind het namelijk tof als je aan foto’s kan zien welke fotograaf erachter zit.

Klik op de link om naar Sam’s portfolio te gaan

Portfolio Sam: