Voor Opdrachtgevers

Radboud Creative Collective verbindt
creatieve studenten met nieuwe uitdagingen.

Als medewerker, organisatie of afdeling van de Radboud Universiteit op
zoek naar creatief talent op het gebied van (audio)visuele en/of tekstuele
communicatieklussen? Dan ben je bij Radboud Creative Collective aan het
juiste adres! Wij bieden gescreend creatief studenttalent dat staat te springen
om voor je aan de slag te gaan. Hieronder vind je meer informatie over het doen
van een aanvraag bij Radboud Creative Collective, onze werkwijze en de betaling.

Samenwerken?
Check ons stappenplan!

1.

Mail ons

Mail ons op [email protected] of vul het aanvraagformulier onderaan de pagina in nadat je dit stappenplan hebt doorgelezen.

2.

Briefing

Nadat we jouw mail hebben ontvangen, kijken we of de opdracht binnen ons collectief past en of we hier mensen voor hebben. Afhankelijk van de grootte van de opdracht gaan we graag via Zoom of telefonisch met je in gesprek, zodat we even kunnen kennismaken en afstemmen.

3.

Op zoek naar een student

Als de opdracht en samenwerking eenmaal duidelijk is, krijg je de keuze om zelf een student te kiezen uit onze poule of gaat één van onze collega’s van het acquisitieteam op zoek naar een geschikte student. Misschien heb je zelf al gekeken tussen de portfolio’s op onze website en heb je een voorkeur? Zo niet, maken wij een keuze voor jou.

We zorgen ervoor dat de student goed past bij jouw wensen en jouw opdracht. Al onze studenten hebben een sollicitatieprocedure doorlopen waarbij door zowel ons als een medewerker van de universiteit gekeken is naar hun niveau en of zij binnen de universiteit passen. Op deze manier kunnen we kwaliteit van onze studenttalenten garanderen.

4.

Aan de slag

Een student gevonden? Dan geven wij deze een korte briefing over de opdracht. Via mail brengen we jullie met elkaar in contact. Ook zal er een overleg plaatsvinden met jou, de student en een teamlid om kennis te maken. Vanaf nu kunnen jullie samen overleggen en communiceren. Belangrijk is dat je zelf nog contact opneemt met de student(en) om precies jouw verwachtingen, wensen en eisen door te spreken. Op deze manier zit er geen ruis op de lijn en is voor beide partijen alles helder.

5.

Administratie

Ondertussen moet er een aantal dingen worden geregeld voor de betaling van onze studenten. Dit verloopt via Campus Detachering. Als organisatie van de Radboud Universiteit vragen jullie zelf een plaatsing aan voor de betreffende student. Helaas zijn wij hier als studentenorganisatie niet toe bevoegd. De schaal waarin onze studenten worden ingedeeld is  schaal 5 a 14,56 euro per uur (communicatiediensten). Voor sommige studenten zal het de eerste keer zijn dat zij een plaatsing krijgen via Campus Detachering, daarom zal dit proces bij de één wat sneller verlopen dan bij de ander. Desondanks doen wij er alles aan om de administratie zo snel mogelijk te regelen. Wij sturen je alle voor Campus Detachering benodigde gegevens van de student op. De student kan, na plaatsingsbevestiging, zelf diens uren invullen in het online urenportaal van Campus Detachering (flexportal). Dit urenbriefje wordt aan het eind van de maand door de student ingediend. Na goedkeuring van jou krijgt de student dan uitbetaald. Bij vragen over hoe je een plaatsing kan aanvragen verwijzen wij u graag naar Campus Detachering

6.

Uitvoering van de opdracht

Alles is geregeld! Heb jij of heeft de student tijdens de opdracht vragen, dan kunnen jullie ons bereiken via [email protected].

7.

Afronding

We zouden het fijn vinden als je het ons laat weten als de opdracht is afgerond. Na afloop willen wij graag met je evalueren om te kijken wat je van de samenwerking vond. Zo kunnen wij blijven verbeteren. Mocht je je ervaringen met de student op papier willen zetten, dan heel graag! Deze feedback kunnen wij doorgeven aan de student en delen op onze website en social media

– Illustraties door studenttalent Inge Spoelstra.

Aanvullende communicatie

Om onze samenwerking goed te laten verlopen, is er een aantal dingen dat wij op voorhand met je willen communiceren:

  • Wanneer je als opdrachtgever een nieuwe klus hebt voor een van onze studenten, verloopt dit altijd via een van de leden van het acquisitieteam, niet via de studenten zelf. Op deze manier hebben wij een duidelijk overzicht van de klussen waarmee studenten bezig zijn en kunnen we elke afdeling van de universiteit blijven helpen.
  • Heb je materiaal nodig voor een opdracht (denk bijvoorbeeld aan lichten/microfoons), laat dit in ons kennismakingsgesprek weten, dan kunnen we hier samen voor zorgen.
  • Voor al onze opdrachten geldt: De betaling loopt via Campus Detachering en onze studenten worden in schaal 5 of hoger ingedeeld! Wil je de urendeclaratie via een ander systeem laten lopen of wil je de student(en) in een andere schaal indelen, dan gebeurt dit alleen als dit op voorhand met zowel een lid van het acquisitieteam en de betreffende student(en) is overlegd.
  • We ‘reserveren’ geen studenten, dus heb je voorkeur voor een bepaalde student, laat het zo snel mogelijk weten, dan kunnen wij de betreffende student direct benaderen.
  • Door middel van RCC kunnen studenten aan hun portfolio werken. We willen je daarom vragen om de naam van de student ergens bij of op het werk te vermelden, inclusief vermelding van RCC. We begrijpen dat het geven van deze credits niet altijd mogelijk is. Maak daarom altijd, tijdens de eerste afspraak met de student, afspraken over of dit gebeurt en op welke plek. De studenten weten dat zij hier afspraken met jou over moeten maken. Mail na deze eerste bijeenkomst wat hierover af is gesproken, zodat wij hier weet van hebben en er geen misverstanden kunnen ontstaan.
  • Heb je een spoedje? Dan mag je ons natuurlijk altijd mailen! Voor opdrachten op korte termijn geldt echter wel dat we niet kunnen garanderen dat een student beschikbaar is. We vragen je om in de eerste mail meteen al zo duidelijk mogelijk te communiceren wat je van ons nodig hebt. Zo kunnen we snel voor je op zoek. We streven ernaar binnen twee werkdagen een geschikte student te vinden bij een last minute opdracht.

FAQ

We hebben studenttalent in huis gericht op (audio)visuele en tekstuele communicatie. Hieronder valt fotografie, videografie, vormgeving, illustratie, tekstschrijven (formeel en creatief), beheer van social media, podcasts maken en presentatie. Ook webdesign en conceptontwikkeling valt onder onze talenten.

Je kan voor zowel eenmalige als langdurige klussen bij ons terecht.
Bij eenmalig kun je denken aan het fotograferen van een
diploma-uitreiking of het maken van een video van een speciale
gelegenheid. Bij langdurige klussen kun je denken aan het beheer van
sociale media, het op regelmaat schrijven van webteksten of het
inhuren van een van onze presentatoren als “huispresentator”.

Stuur een mailtje en dan nemen we contact met je op!

Ja, zeker! Op deze pagina vind je alle portfolio’s van de studenttalenten en feedback van eerdere opdrachtgevers.

Na het insturen van hun portfolio, motivatie en cv hebben alle studenten een creatieve opdracht gemaakt. Op basis hiervan is door het bestuur een eerste selectie gemaakt. Deze selectie is vervolgens doorgegaan naar ronde 2. In deze ronde hebben medewerkers van de Radboud Universiteit, allemaal met hun eigen talent, gekeken naar onze selectie. Ook zij hebben weer studenten geselecteerd. Uiteindelijk zijn we als bestuur met deze selectie gesprekken gaan vormen en zijn we zo gekomen tot de eerste lichting RCC’ers.

Klik hier voor meer informatie over Campus Detachering en het plaatsen van studenten.